top of page

"COURAGE" 

09.01.2024 17:30

Korjaamo kino

Töölönkatu 51 B, Helsinki

Kutsumme teidät elokuvan "Courage" ensi-iltaan Korjaamo Kinoon, näytelmä alkaa klo 18.00, ovet avataan klo 17.30.


Huomioithan, että, näytös on ilmainen ja istumapaikkoja on rajoitettu 120.


"Courage" on dokumenttielokuva vuoden 2020 presidentinvaalien tilanteesta ja sitä seuranneista protesteista Valko-Venäjällä. Elokuva on valkovenäjän- ja venäjänkielinen ja se on tekstitetty englanniksi.

COURAGE_Poster_Festivals_A1_Helsinki_edited.jpg

"Valko-Venäjä - Vaiettu historia"

Toni Stenström kirjan esittely

20.12.2023 17:00

Slavica Library of the University of Helsinki

Yliopistonkatu 1, Helsinki

"Valko-Venäjä - vaiettu historia" on ensimmäinen kronologisesti etenevä suomenkielinen teos Valko-Venäjän menneisyydestä ja lähihistoriasta. Stenström on koulutukseltaan Venäjän ja Itä-Euroopan tutkija ja hän asunut ja työskennellyt Venäjällä, Ukrainassa ja Puolassa. Käymme julkistamistilaisuuden aikana läpi Valko-Venäjän historiallisia kehitysvaiheita keskiajalta nykypäivään ja kiinnitämme erityistä huomiota Suomen ja Valko-Venäjän välisiin historiallisiin suhteisiin. Tarkastelemme maan ajankohtaista tilannetta Ukrainan sodan varjossa ja pohdimme tulevaisuudenskenaarioita. Stenström kertoo myös omakohtaisista kokemuksistaan Valko-Venäjällä matkailusta ja opiskelusta.

21.12.2023.jpg

Kuva: Toni Stenström

"Pikkujoulu"

16.12.2023 17:00

Otaniemen lukio

Tietotie 6, Espoo

Kutsumme sinut viettämään joulua yhdessä. Tuo ystäväsi, hyvä mieli.

16.12.2023.jpg

"Dialogues of August"

01.12.2023 18:00

Sellon kirjasto

Viaporintori, 02600 Espoo

Ne, jotka välittävät Valko-Venäjästä. Jotka haluavat tietää totuuden mielenosoitusten tapahtumista ja siitä, miksi Valko-Venäjällä tarvitaan demokratiaa. Vuodesta 2020 lähtien valkovenäläiset ovat halunneet muutosta ja vallanvaihtoa maassa, mutta sorron, vainon ja väkivallan koneisto jatkuu. Tällä hetkellä telkien takana on yli 1 500 poliittista vankia, emmekä tiedä, kuka heistä jää henkiin.

 

Näytelmän juoni on yksinkertainen ja koskettava. Tarina tavallisesta aviopariskunnasta, jolla on kaksi pientä lasta ja joka ei vapaaehtoisesti osallistunut elokuun 9. päivän tapahtumiin ensimmäisinä päivinä. Kun välittävät ja rohkeat ihmiset nousivat vastustamaan väkivaltaa ja ilman rajoja maassa.
Tämä on näytelmä valkovenäläisistä ja heidän valinnoistaan, oikeudenmukaisuuden kaipuusta uskolla tulevaisuuteen.

Image: Uladzimir Ushakou

NEUVOSTOIHMISEN 

Valkovenäläisen Nobel-kirjailijan Svetlana Aleksijevitšin teokseen Neuvostoihmisen loppu pohjaava esitys kertoo 87-vuotiaan Vasili Petrovitš N:n tarinan. Neuvostoliitto on jo hajonnut ja kommunismille nauretaan, mutta Vasili Petrovitš uskoo edelleen ideaan. Hän on puolueen uskollinen kaaderi. Esityksen tuottavat HELSINKI 00980 ja sadsongskomplex:fi. Tuotanto on osa Suomen Kulttuurirahaston tukemaa Maailma näyttämölle -hanketta.

Lisää tietoa: https://fienta.com/fi/s/neuvostoihmisen-loppu

Kuva: fienta.com

bottom of page